Hoza Logistic solutions en 3D printen: dit levert het op

Hoza Logistic solutions en 3D printen: dit levert het op

In de afgelopen jaren maakte de 3D-printtechniek een opmars voor zowel consumenten als bedrijven. De techniek blijft zich ontwikkelen en dat brengt vele voordelen met zich mee. In de industrie en logistiek resulteert dit in hogere efficiëntie in kosten en service, daar plukken producent én klant de vruchten van. Benieuwd hoe Hoza het 3D printen zich eigen heeft gemaakt? Lees hier meer! 

In house 3D printen versnelt werkproces

Hoza Logistic solutions heeft de afdeling Engineering uitgebreid met twee 3D-printers. Hierdoor is het mogelijk om met verschillende plasticsoorten te printen. Deze technische innovatie heeft een positieve invloed op ons gehele werkproces. Onderdelen die we voorheen bij externe leveranciers moesten bestellen of zelf moesten frezen, kunnen we nu in house produceren. Zo maken we de constructie van een container en trolley helemaal compleet.

Onlangs hebben wij 3D geprinte onderdelen gebruikt in een nieuwe ontwikkeling  voor een grote post en pakket organisatie in Duitsland. Je ziet het terug boven de wielen. 

Sneller tastbare prototypes produceren

Met de investering in 3D-printers is het mogelijk onze ideeën sneller te vertalen naar tastbare producten. Dit helpt ons in het proces van ontwikkelen van (maat)producten. De wensen van de klant en ons vakkundige advies worden gecombineerd tot een plan van eisen, waarna het ontwerp visueel wordt gemaakt als 3D- en 2D-tekening. Om de klant een compleet en reëel beeld te geven van het product dat hij afneemt, maken wij ook een tastbaar 3D-model ter goedkeuring.

Gewenste aanpassingen kosten ons zo minder tijd dan voorheen: we hoeven de productie-opstelling niet te veranderen, maar passen enkel het 3D model aan in de software.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen 3D-print en maatproducten? Bekijk onze producten of neem contact op!

 

Hoza Logistic solutions en 3D printen: dit levert het op
Related
Rotom and Lievaart-Slaghuis are entering the future together

Rotom and Lievaart-Slaghuis are entering the future together

Rotom is taking another strategic step to become the European market leader in the field of sustainable solutions for load carriers. With the acquisiton of Lievaart-Slaghuis, Rotom is able to expand its products and services in new and used pallets in the Benelux.
 
Hoza expands its product range through acquisition of Eurobok.

Hoza expands its product range through acquisition of Eurobok.

Hoza, leading manufacturer of roll containers and metal load carriers, is expanding its product range through the acquisition of Eurobok.